Virtual Reality

virtual-reality
Image source - Pexels.com

Inhoudsopgave

Virtual Reality

Digitale transformatie is nu wijdverspreider, zichtbaarder en impactvoller dan ooit tevoren. Organisaties maken gebruik van digitale strategieën om innovaties te stimuleren in alle functies, waaronder marketing, verkoop, service en bedrijfsvoering. Dit creëert nieuwe kansen voor marketeers om strategische partners te worden die de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden door gegevensgestuurde inzichten te gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen in een snelle omgeving. Marketeers moeten klaar zijn om deze nieuwe uitdagingen met vertrouwen aan te gaan. Om te slagen in deze dynamische omgeving en de prestaties van de marketingprogramma’s van uw merk te verbeteren, hebt u de nieuwste trends nodig, casestudy’s van collega-marketeers die al succes hebben geboekt in deze ruimte, en bruikbaar advies van experts die weten wat er nodig is om te gedijen in de huidige markt. Lees verder voor onze top 10 inzichten uit de wereld van digitale marketing…

Digitale transformatie helpt merken hun stem en identiteit te vinden in een overvolle markt.

In een wereld waar consumenten gemakkelijk van merk kunnen veranderen en waar het vertrouwen in het bedrijfsleven op een historisch dieptepunt staat, zijn succesvolle merken die merken die een versterkende of verrijkende ervaring bieden. Dit kan inhouden dat klanten worden geholpen nieuwe manieren te ontdekken om een product te gebruiken, dat een gedenkwaardige ervaring wordt geboden tijdens een aankoop, of dat waardevolle inzichten en adviezen worden geboden via content. Het omvat ook maatschappelijk verantwoord, transparant en authentiek zijn. De sleutel is een duidelijk begrip van de identiteit van uw merk – waar het voor staat, waarom mensen ervoor kiezen en hoe het verschilt van de concurrentie. Deze merkwaarden worden uw leidraad bij het creëren van content, het ontwerpen van producten en diensten en de interactie met klanten op sociale mediakanalen. Ze zijn ook cruciaal voor het aannemen van de juiste mensen, het nemen van beslissingen over nieuwe producten en technologieën, en het weren van potentiële copycats. Als u geen duidelijke visie hebt op waar uw merk voor staat, kan het moeilijk zijn om contact te leggen met klanten, loyaliteit op te bouwen en relevant te blijven in een veranderende markt. Digitale transformatie kan u helpen uw stem te vinden door u de middelen te geven om consistente, boeiende content en ervaringen te creëren via elk kanaal.

Consumenten nemen het heft in handen en eisen het beste.

Meer dan ooit tevoren zitten consumenten in de bestuurdersstoel en nemen ze aankoopbeslissingen op basis van de digitale ervaring en merkreputatie van een bedrijf. Ze willen snel en gemakkelijk informatie kunnen zoeken, winkelen en hulp krijgen. Ze willen ook worden herkend als individuen met unieke behoeften en wensen, niet als een anonieme klant. Belangrijk is dat zij behandeld willen worden alsof zij een belangrijke klant zijn. Dit betekent dat bedrijven klaar moeten staan om problemen snel en effectief aan te pakken wanneer deze zich voordoen, en ook ondersteuning en diensten moeten bieden die gepersonaliseerd en op maat gemaakt zijn voor individuele klanten. Uit een onderzoek onder 5.000 consumenten in 10 landen bleek dat 71% van de respondenten meer zou betalen voor een betere dienstverlening. Dit is een van de vele manieren waarop consumenten het heft in eigen handen nemen en het beste van merken eisen.

Spraakherkenning zal een steeds grotere rol spelen in digitale marketing.

Nu technologie die natuurlijk klinkende gesprekken met computers mogelijk maakt steeds gewoner en betaalbaarder is geworden, is het potentieel voor spraakcommando’s om een grotere rol te spelen in het dagelijks leven gegroeid. Maar marketeers beginnen nu pas te profiteren van deze trend door spraakopdrachten op nieuwe manieren te gebruiken om klanten te binden en met hen te communiceren. Uit een onderzoek onder 1.000 consumenten bleek dat 84% zei dat ze spraakopdrachten zouden gebruiken voor interactie met merken als die beschikbaar waren. Uit een ander onderzoek bleek dat 46% van de mensen spraakopdrachten zou gebruiken om online dingen te kopen. Deze technologieën zijn nog maar net beschikbaar voor bedrijven, en ze hebben het potentieel om digitale marketingpraktijken drastisch te veranderen. Met deze technologieën wordt het mogelijk een handsfree, oogvrije ervaring te creëren die kan worden uitgevoerd terwijl men loopt, rijdt of anderszins bezig is. Dit zou kunnen leiden tot meer natuurlijke interacties tussen mensen en merken en tot een aanzienlijke toename van de online verkoop.

Augmented reality zal ook belangrijker worden.

Augmented reality (AR) combineert computergegenereerde beelden met het zicht van een persoon op de echte wereld. Het wordt ook AR of mixed reality (MR) genoemd. AR verschilt van virtuele realiteit in die zin dat virtuele realiteit het zicht van een persoon op de echte wereld vervangt door computergegenereerde beelden, terwijl AR computergegenereerde beelden over het zicht van een persoon op de echte wereld legt. AR wordt al verscheidene jaren gebruikt in marketingcampagnes. De laatste jaren heeft het een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de technologie steeds geavanceerder en gemakkelijker te gebruiken wordt. AR wordt gebruikt om digitale inhoud en informatie toe te voegen aan de echte wereld. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te laten zien hoe een product er bij iemand thuis uitziet of om virtuele personages of spelachtige elementen aan een ervaring toe te voegen.

Virtuele realiteit blijft, maar met enkele aanpassingen.

Virtuele realiteit (VR) is een kunstmatige omgeving die wordt gecreëerd met computers en wordt ervaren via speciale headsets of brillen. Het is een door de computer gegenereerde simulatie van een zintuiglijke ervaring, met inbegrip van beelden, geluiden, geuren en aanrakingen. In VR zijn gebruikers fysiek verwijderd van hun gebruikelijke omgeving, hetzij door in een draaistoel te zitten in een kamer met een bril, hetzij door een bril of een helm te dragen die hun ogen en oren bedekt. VR was een belangrijke trend in digitale marketing in 2016 en 2017. De populariteit ervan is de laatste jaren echter afgenomen. Dit komt grotendeels door de opkomst van augmented reality als trend. VR wordt vandaag de dag nog steeds op een aantal manieren gebruikt als onderdeel van marketinginspanningen. VR wordt het meest gebruikt voor marketingcommunicatie en productdemonstraties. Een aantal merken, waaronder IKEA en Volvo, hebben VR gebruikt om immersieve winkelervaringen te creëren waarmee klanten producten vanuit hun eigen huis kunnen verkennen. Andere merken, waaronder Marriott en TripAdvisor, hebben VR gebruikt om reiservaringen te creëren waarmee gebruikers bestemmingen vanuit huis kunnen verkennen.

Conclusie

Marketeers staan voor een unieke uitdaging in dit nieuwe digitale landschap: hoe blijven ze op de hoogte van de laatste trends en maken ze tijd vrij voor strategisch denken in een zakelijke omgeving waar elke dag voelt als een race tegen de klok. Met deze inzichten van digitale marketeers kunt u beter voorbereid zijn om te gedijen in de nieuwe wereld van marketing. Digitale transformatie kan u helpen uw stem te vinden, uw klanten beter te begrijpen en technologie te gebruiken om uw marketinginspanningen effectiever te maken.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Utrechtse-slotenmaker

Succesvolle slotenmaker Utrecht

Inhoudsopgave Sloten die wij repareren in Utrecht Wat is een deurslot Veiligheidsslot Hangslot Rand Slot Veiligste ShackleLock® Type slot Hoe installeer ik een nachtslot Sloten

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.